Slijterij omgeving Colmschate
Slijterij omgeving Colmschate
t Bockje in Bathmen is een familiebedrijf dat catering verzorgt in de regio Colmschate. Geeft u een feest? Dan kunt u op ons rekenen. ‘t Bockje kan voor feesten en partijen de catering verzorgen in de regio Colmschate. Bovendien heeft ’t Bockje een uitgebreide slijterij en een ruime, gezellige partykelder. Indien u iets te vieren heeft, dan bent u bij ons aan het juiste adres.
Als u gebruik wilt maken van de catering van ons bedrijf, in de regio Colmschate, dan kunt u kiezen uit verschillende buffetten. Een warm of koud buffet, verschillende stamppotten of een barbecue. Het is ook mogelijk om losse hapjes te bestellen.
Het succes van ’t Bockje is vooral te danken aan het leveren van een betrouwbare en hoogwaardige service.
Wij doen de catering in samenwerking met Caterij Bielderman uit Bathmen. Dit is een uitstekende partner op het gebied van catering. Zij hebben een zeer uitgebreid assortiment op het gebied van food en wij kunnen het aanvullen met ons assortiment non-food.
Behalve eten bestaat onze service ook uit het verhuren van onder meer verschillendepartytenten, eventueel eenpodium, verwarming en verlichting. Ons bedrijf beschikt ook over een slijterij, waar u verschillende soorten sterke drank, wijn en bier kunt bestellen. Dit kan ook in onzewebwinkel.
En heeft u speciale wensen? Geen probleem. Wij vertellen u graag in een persoonlijk gesprek over de verschillende mogelijkheden en maken aan de hand van uw wensen een offerte op maat.
Contact
Wilt u meer informatie over de catering die ons bedrijf in Bathmen (regio Deventer) voor u kan verzorgen?
Neem dan snel contact met ons op. U kunt ons bellen op nummer 0570-
Bovendien kunt u hetcontactformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.
Wij verzorgen niet alleen tentverhuur, maar u kunt bij ons ook terecht voor drank (via onze slijterij of in onze webwinkel), uitstekende buffetten of bijvoorbeeld verlichting, verwarming en luxe toiletunits.
Bovendien bieden wij u de gelegenheid om uw feest bij ons in onze kelder te vieren. Wij bieden hier ruimte aan groepen van maximaal 175 personen.
Contact:
Heeft u nog vragen over de tentverhuur van ons bedrijf in de omgeving van Colmschate ?
Neem dan meteen contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken via:
0570-
U kunt ook ons online informatieformulier invullen.
![]() |
|
![]() Colmschate Noord ![]() Colmschate Zuid |
|
Provincie | ![]() |
Gemeente | ![]() |
Inwoners | ca 20.000 |
Colmschate is de naam van een dorp en omringend stadsdeel in het oosten van Deventer, provincie Overijssel (Nederland) en telt ongeveer 20.000 inwoners.
Germanen
In Colmschate zijn bij archeologisch onderzoek de resten van een Germaanse nederzetting uit de Romeinse tijd gevonden. Er zijn voor Nederland zeldzame Romeinse munten gevonden van Carausius en Allectus, een versierde bronzen beslagstuk van een gesp en een bronzen beslagstuk van een paardentuig. Deze vondsten doen vermoeden dat een of meer mannen die in hier aan het einde van de derde eeuw woonden teruggekeerd waren uit het Romeinse leger waarin ze jarenlang gediend hadden als beroepssoldaat. Een in Colmschate gevonden messing beeldje van de godin Victoria heeft als bouwoffer gediend.
Schoutambt
In een document uit de veertiende eeuw wordt voor het eerst de naam Kolmenschate (Colmschate) vermeld. Er is in 1368 sprake van Willem Douvelt die daar schout is. Het schoutambt Kolmenschate was een veel groter gebied dan wat nu nog als Colmschate bekendstaat. Het werd begrensd door de IJssel, de buurtschap Epse, de kerspelen Bathmen en Holten en de schoutambten Raalte en Olst.
In de 16e eeuw, tijdens de 80-jarige oorlog, kreeg koning Filips II op een gegeven moment financiële problemen. Om zijn troepen te kunnen betalen liet Philips stukken grond verkopen of verhuren. In 1576 gaf hij het schoutambt “in pandschap ende beleeninge” aan de stad Deventer. Het werd namens hen bestuurd door schout Henrick Jacobsen.
Gemeente
In het jaar 1811 raakte Deventer de zeggenschap over het schoutambt weer kwijt. Bij decreet van keizer Napoleon werd het schoutambt Colmschate een zelfstandige gemeente: la mairie de Diepenveen. Waarschijnlijk kreeg de nieuwe gemeente de naam vanDiepenveen omdat in die buurtschap de enige kerk van het schoutambt stond. De eerste burgemeester van de nieuwe gemeente was Daniël Gerhard Hendrik Smijter. Tot 1974 maakte Colmschate deel uit van de gemeente Diepenveen. Daarna kwam Colmschate, als gevolg van een gemeentelijke grenswijziging, weer onder Deventer bestuur.
De buurtschap lag aan een doorgaande route, gevolg hiervan was dat allerlei bedrijfjes en bedrijven zich hier vestigden. Naast de boerenbedrijven kwamen er in Colmschate onder andere een vleesfabriek van Linthorst, een klompenfabriek, een melk- of “botterfabriek”, verscheidene bakkerijen, een kapper en een schoenmaker.
Topografie
Colmschate wordt aan de westkant begrensd door de spoorlijn Deventer – Zutphen en het Overijssels Kanaal. Aan de noordkant lopen de Oerdijk en de Cröddendijk, die de grens vormen met het Lettelese buurtschap Linde. Het oostelijke gedeelte wordt gevormd door de buurtschap De Bannink, dat een landgoed kent, en grenst aan Oude Molen en Bathmen. In het zuiden ligt de buurtschap Oxe.
Het dorp Colmschate ligt centraal ten opzichte van de nieuwe woonwijken die sinds 1970 gebouwd zijn, iets ten oosten van het station en winkelcentrum, zowel ten noorden als ten zuiden van de spoorlijn naar Almelo en de Holterweg.
Voor de ANWB en de post draagt alleen het centraal gelegen dorp de naam Colmschate, waardoor het bijvoorbeeld op de Holterweg/N344 mogelijk is Deventer uit te rijden en Colmschate in te rijden, nog geen kilometer verder Colmschate uit te rijden en Deventer weer in te rijden, en ten slotte even verderop de stadsgrenzen van Deventer te passeren en het buitengebied De Bannink in te rijden, dat valt onder het dorpsgebied van Colmschate.