Tentenverhuur omgeving Diepenveen

Voor de beste tentverhuur in de regio Diepenveen kiest u voor ’t Bockje in Bathmen. Wij verhuren partytenten van verschillende afmetingen voor allerlei verschillende feesten.

 Al 15 jaar is het bedrijf van de familie Elmerink het adres als u iets te vieren heeft.

 Alles voor een mooi feest De tentverhuur van ’t Bockje in Bathmen (in de buurt van Deventer) is zeer omvangrijk.

 Wij beschikken over een groot aantal eigen tenten tot maximaal 10 meter breed.

 Daarnaast kunt u ook evenementenhallen huren via ons, die dan door een collega tentenbouwer wordt geleverd.

 Zo kan uw bruiloftsfeest, beurs, festival of een andere speciale gebeurtenis altijd doorgang vinden.

Tentverhuur Holten

Wij verzorgen niet alleen tentverhuur, maar u kunt bij ons ook terecht voor drank (via onze slijterij of in onze webwinkel), uitstekende buffetten of bijvoorbeeld verlichting, verwarming en luxe toiletunits.

 Bovendien bieden wij u de gelegenheid om uw feest bij ons in onze kelder te vieren. Wij bieden hier ruimte aan groepen van maximaal 175 personen.

 Contact:

 Heeft u nog vragen over de tentverhuur van ons bedrijf in de omgeving van Diepenveen ?

Neem dan meteen contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken via:

 0570-541278 of stuur een e-mail naar: info@bockje.nl.

 U kunt ook ons online informatieformulier invullen.

Diepenveen
Plaats in Nederland Vlag van Nederland
Vlag van Diepenveen Wapen van Diepenveen
(Details) (Details)
 

Diepenveen

Diepenveen

 

Situering
Provincie Vlag Overijssel Overijssel
Gemeente Vlag Deventer Deventer
Coördinaten 52° 17′ NB, 6° 9′ OL
Algemeen
Inwoners (1 jan 2013) 4.340
Overig
Postcode 7430-7431
Netnummer 0570
Belangrijke verkeersaders N337, N766
Foto’s
De Dorpsstraat
De Dorpsstraat
Voormalige gemeentehuis van Diepenveen in Schalkhaar
Voormalige gemeentehuis van Diepenveen inSchalkhaar
Diepenveen (rood) als onderdeel van de gemeente Deventer
Diepenveen (rood) als onderdeel van de gemeente Deventer
Portaal  Portaalicoon Nederland

Diepenveen

Diepenveen (Nedersaksisch: Diepenvene) is een dorp in de gemeente Deventer, provincie Overijssel (Nederland), gelegen ten noorden van de stad Deventer. Diepenveen heeft ongeveer 4.400 inwoners. De hoofdverkeersweg door het dorp, de Dorpsstraat, telt circa 30 winkels.Na de sloop van de gesloten slachterijen en de aanleg van het nieuwe spoorwegstation zijn er rond 2010 de nieuwe woonbuurten ‘Het Stationskwartier’ en ‘De Veldjes’ gerealiseerd. Tussen de Veenhuisweg en Voordersteeg zijn tezelfdertijd villa’s gebouwd.+

Gemeente

Het dorp Diepenveen is rond een voormalig klooster tot ontwikkeling gekomen. In 1841 stonden er zeven huizen met vijftig inwoners.

Van 1811 tot de gemeentelijke herindeling op 1 januari 1999 was Diepenveen een zelfstandige gemeente met een eigen bestuur. Ze besloeg het gebied van het voormalige schoutambt Colmschate. Het gemeentehuis stond in Schalkhaar. De andere dorpen in de gemeente waren Lettele, Okkenbroek, de buurtschappen Averlo, Frieswijk, Linde, Oude Molen, Rande en Tjoene. De toenmalige gemeente telde op 1 januari 1998 10.530 inwoners.

De gemeente Deventer had al voor de samenvoeging van 1999 delen van de gemeente Diepenveen geannexeerd. In 1960 werd grofweg het gebied ten noordwesten van de Brinkgrever → Raalterweg en ten westen van de Zandwetering met de buurtschappen Platvoet en Borgele aan Deventer toegevoegd. In 1974 werd het zuidoostelijk deel van de gemeente rond het dorp Colmschate geannexeerd. Men was hier in 1972 al begonnen met de bouw van de Deventerse uitbreidingswijk het Oostrik.

Uit een peiling die in 2015 werd gehouden bleek dat de meeste inwoners van Diepenveen nog steeds overwegend negatief waren over de samenvoeging van 1999.[1]

Religieus Diepenveen

De historische kern van het dorp is de plek van het voormalige middeleeuwse vrouwenklooster, dat in het jaar 1400 werd gesticht. Dit gebeurde onder leiding van Johannes Brinckerinck en met schenkingen van Swedera van Runen, beide volgeling van Geert Grote. Swedera overleed in 1407 als zuster in het klooster, een paar maanden voordat men met de bouw van de stenen kapel begon die nu de huidige Diepenveense kerk is. Het was het eerste van een serie vrouwenkloosters die onderdeel uit maakten van de congregatie van Windesheim. Deze orde wenste te leven naar de opvattingen van de Moderne Devotie. Salome Sticken was van 1412 tot 1446 de eerste priores van het klooster.

Het klooster werd gesticht op een terrein dat nu het hoger gelegen gebied tussen de Dorpsstraat, de Schildersstraat en het Kerkpad beslaat. Men begon aanvankelijk met de ontginning van een stuk land ‘de Plecht’ gelegen nabij de Zandwetering, een uur gaans ten noorden van Deventer. In 1578 werd het klooster verwoest toen in het kader van het beleg van Deventer kerkelijke instellingen het moesten ontgelden. Alleen de kloosterkerk en enkele bijgebouwen bleven deels gespaard. De kerk is nu bij de Protestantse Gemeente Diepenveen in gebruik. De eerste hervormde predikant in Diepenveen was Lambertus van Bommel. Hij werd in 1659 benoemd, nadat toestemming was verkregen van het gemeentebestuur van Deventer. In 1720 was het godshuis in ruïneuze staat. Dankzij een groot legaat van prof. Matthaes, hoogleraar aan het Atheneum Illustrevan Deventer kon het godshuis in dat jaar geheel worden gerenoveerd. Rond de kerk bevindt zich nog steeds het, nauwelijks als zodanig te herkennen kerkhof. Het is botanisch gezien van waarde, er groeit onder andere de zeldzame holwortel.

In 1890 betrokken trappisten van de Orde der Cisterciënzers van de Strikte Observantie de boerderijen ‘De Vulik’ en ‘Het Leeuwen’ en stichtten daar de Abdij Sion, het enige trappistenklooster in Nederland bóven de grote rivieren.